Campionat Escolar d’escacs 2023

Campionat escolar d'escacs 2023

Campionat escolar d’escacs 2023.

Durant els mesos de gener i febrer es va jugar el Campionat Escolar d’Escacs. Es tracta d’un torneig de 8 rondes de partides a ritme 30+30 que es va disputar en 4 jornades, jugant-se dues rondes en cada jornada.

Enguany es celebrava en un espai diferent, en l’institut Martí Pous en l’antiga fàbrica de Fabra i Coats. Ens quedava a tots una mica lluny, sí.

El primer dia ens va costar una mica arrencar. Era la meva estrena com a Delegat. Per sort, corrien per allí Xavier Porta i Arnau Gilibert amb els seus galons de veterans que van ser una ajuda increïble.

Les famílies contemplaven des de fora l’evolució dels taulers i s’encarregaven que els nostres jugadors d’escacs fossin rebuts amb honors en acabar, per a després portar-los-hi a reposar forces i que poguessin afrontar amb ànims la segona partida.

Molta espera i molta paciència. També aquí tenim molta sort, ja que les famílies de Peón Negro són un exemple de compromís, saber fer, i…. paciència.

Orgullosos de la nostra pedrera!

Cal esmentar que molts “Peonets” han estat per sobre de la mitjana. A destacar a Konstantin i a Pau,

Sense deixar de valorar els resultats de Lluc i Gerard (sub8), Ruslan, Josep, Héctor i Markel (sub10), Eloy, Álex, Juan Diego, Neus i Marc (sub12), tots amb 4 o més punts…

La resta ha competit amb moltes ganes, i toca analitzar les partides i treure conclusions per a aprendre de les derrotes.

En resum, una gran experiència per a la nostra pedrera i un plaer haver pogut acompanyar-los durant aquests quatre dissabtes.

José Zaidín.