IX Torneig Social Peón Negro

IX Torneig Social Peón Negro

Bases del IX Torneig Social Peón Negro

El IX Torneig Social Peón Negro s’ordenarà per les següents bases:

1. Torneig de partides estàndard, obert a tots els jugadors amb o sense llicència federativa en vigor. Organitzat per Club d’escacs Peón Negro. No vàlid per al còmput de elo.

2. Sistema de joc, s’aplicarà el sistema Suís 8 rondes a ritme Standard 40 min + 10 segons d’increment per jugada.

3. Lloc i data, el torneig es disputarà per setmanes, des de l’1 de maig de 2023 fins al 23 de juny de 2023, a la sala de joc de Peón Negro situada al carrer Comtes de Bell-lloc 111, baixos 1 08014 Barcelona. El calendari PREVIST és el següent:

 • Ronda 1: 02 de maig al 5 de maig 2023
 • Ronda 2: 08 de maig al 12 de maig 2023
 • Ronda 3: 15 de maig al19 de maig 2023
 • Ronda 4: 22 de maig al 26 de maig 2023
 • Ronda 5: 24 de maig al 02 de juny 2023
 • Ronda 6 : 05 de juny al 09 de juny 2023
 • Ronda 7 : 12 de juny al 16 de juny 2023
 • Ronda : 19 de juny al 23 de juny 2023

En cas que no tinguem als suficients inscrits es poden eliminar rondes. Els contrincants hauran de quedar durant la setmana per a jugar amb el seu oponent i comunicar el resultat a la direcció del torneig.

3. Els aparellaments es confeccionaran mitjançant un programa informàtic homologat per la FIDE. Es publicaran cada divendres i els jugadors hauran de comunicar quin dia i hora jugaran abans del dimarts. Tenen opció de jugar des de dilluns fins a divendres, excepte les rondes que hagin dies festius que estarà tancada la sala de joc. Per a tots aquells que no comuniquin el dia i hora de joc com a màxim el dilluns a la tarda el resultat de la partida serà 0-0. A l’hora d’inici es posarà el rellotge en marxa, tenint una tolerància de 30 min., una vegada passat aquest temps es dona la partida per perduda. Hora màxima dels enfrontaments 19.00 hores.
A les 20.15 hores es procedirà a ajornar la partida, els 2 contrincants hauran de quedar per a seguir-la abans del divendres 19.15 hores. Crearem un grup de WhatsApp dedicat al torneig on s’aclariran totes aquestes indicacions. A l’hora de publicar els aparellaments indicarem el número de mòbil de cada jugador perquè puguin posar-se d’acord en el dia de joc.
4. Inscripcions, la quota d’inscripció serà de 0€ per als socis de C.E Peó Negre i alumnes de l’escola d’escacs Peón Negro, 25€ per a la resta de participants. L’abonament de la inscripció haurà de fer-se en metàl·lic abans de jugar la 1a ronda. Per a les inscripcions es crearà un grup de WhatsApp, unir-se al grup significarà la inscripció al torneig.
L’organització es reserva el dret d’anul·lar una inscripció o suspendre el torneig per motius de participació.
La inscripció al torneig implica l’acceptació de les presents bases i en defecte d’això s’aplicaran les lleis dels escacs de la FIDE, i el criteri del Director del torneig.
5. Rànquing inicial, es farà per llista de elo FCdE. Els jugadors sense elo inclouran al final de la llista per ordre alfabètic del primer cognom.
6. Reglament de joc i taules, s’aplicaran les lleis dels escacs de la FIDE. Apliquem la regla Sofia, només s’accepten taules per acord a partir de la jugada 40.
7. Sistema de desempat, match a 2 partides a 5 minuts a finish i si continua l’empat Armagedon (blanques 5 minuts i negres 4 minuts, si taules guanya el negre).
Només hi haurà desempat dels classificats amb opció a premi.

8. Premis de classificació general:

 • Campió – Trofeu i llibre
 • 2o classificat general – Trofeu
 • 3er classificat general – Trofeu.
 • Millor sub-12 – Trofeu i llibre. 
 • 2o classificat Sub-12- Trofeu. 
 • 3er classificat general – Trofeu.

09. Les decisions de l’arbitre o el director del torneig seran inapel·lables

10. No es permet fumar al recinte.

11. No es poden utilitzar móvils al recinte de joc..

12. Disponibilitat d’un imprès oficial de reclamacions.